Team en Bestuur

Poink wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Sinds 5 juni 2020 is Poink een stichting. Er is sindsdien naast het team (uitvoerend) ook een bestuur (denkt & kijkt mee op afstand). Hieronder stellen alle teamleden en bestuursleden van Poink zich aan je voor.

Naast het team en bestuur zijn er talloze gastvrouwen die één of meerdere activiteiten gestalte geven.

Annick
Poinkpost en website

Ik ben Annick, 30++ 😉. Ik ben Hispanist en heb gewerkt als secretaresse en later als tekstschrijver / communicatiemedewerker in de GGZ. In mijn vrijwilligerswerk bij Poink maak ik met veel plezier de maandelijkse nieuwsbrief, de PoinkPost en beheer ik de website. Ik hou van lekker eten, mijn lieve Ragdoll kater Max, ben nieuwsgierig en een mensenmens. Dankzij Poink leer ik nieuwe, leuke vrouwen kennen.

Esther
Facebookpagina

Mijn eerste kennismaking met Poink was in 2013. Op internet zag ik dat Poink een kampeerweekend organiseerde en ik hou van kamperen. Dit leek me een leuke en laagdrempelige manier om andere vrouwen die van vrouwen houden te ontmoeten. En dat bleek ook zo te zijn. Blij dat ik in deze fantastische organisatie een steentje mag bijdragen. 

Evelien
Activiteitencoördinatie live

Evelien hier, actief als activiteiten coordinator voor de live activiteiten van Poink. Als ik mezelf moet omschrijven loop ik altijd een beetje vast. Ik ben nogal van de uitersten en erg ondernemend, op het vermoeiende af (zo beschrijven anderen mij). Een voorbeeld hiervan; ik ga regelmatig op Vipassana meditatie retraites en heb ook een seizoenskaart van NEC. De quote die wel bij mij past is; we see the things as we are, not as they are. Daar probeer ik me bewust van te zijn en de wereld open tegemoet te treden. Om me naast werk nog te ontwikkelen studeer ik HBO theologie/geestelijk begeleiding. En verder; vraag vooral!

Henny
Poinkpost en mailbeheer

Ik ben Henny, ben 52 jaar en heb een prachtige dochter van 19. Ik maak deel uit van het team van Poink en beheer sinds vijf jaar de mail. Ik werk als leerkracht binnen het VSO; geef les aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en zeer moeilijk verstaanbaar gedrag die wonen op een besloten groep. In mijn vrije tijd ben ik onder andere veel bezig met toneel/theater. Ik ga graag kijken en ben zelf regisseur (amateur) van een toneel- en een musicalgroep.

Inez
Teamlid

Ik ben Inez van Arkel ik woon in Zoetermeer met mijn 3 kinderen. Met veel plezier ben ik lid van het poink-team. Ook organiseer ik als gastvrouw onder andere de vrouwencirkel. Ik ben erg enthousiast over de speeddate waar ik mijn vriendin ben tegen gekomen 😉

Lenny
Oprichter

In 2010 heb ik Poink bedacht. Ik had zelf behoefte om meer vrouwen te ontmoeten die op vrouwen vallen. In het uitgaansleven kwam ik voor mijn gevoel niet goed genoeg in gesprek met vrouwen. Ik creëerde mijn eigen ideale manier én daar bleken meer vrouwen behoefte aan te hebben: elkaar ongedwongen ontmoeten tijdens activiteiten. Samen bowlen, filosoferen, picknicken of mountainbiken. Voor ieder wat wils. Ruimte om met elkaar in gesprek te raken. Ik ben enorm trots op Poink en verheug me nog iedere keer op elke nieuwe activiteit én elk nieuw gezicht dat we mogen verwelkomen. 

Lees hier een interview door ZijaanZij met mij over het 10-jarig bestaan van Poink.

Maaike
Facebookgroep

Ik ben Maaike. Al vanaf 2018 neem ik deel aan de activiteiten van Poink. Sinds 2021 heb ik mij bij het Poink team gevoegd, om een steentje bij te kunnen dragen in het beheer van de Facebookgroep.
In mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden, ik wandel graag en doe aan natuur fotografie. Het leukste aan Poink vind ik dat je op een laagdrempelige speelse manier nieuwe gelijkgestemden kan ontmoeten, daarom werk ik graag mee om nog meer lbtq+ vrouwen een gevoel van saamhorigheid te geven.

Marianne
Bestuur – Penningmeester

Enthousiast over de formule van Poink: een platform voor en door lesbische vrouwen. Ontmoeten, ontwikkelen en groeien doe je samen.

Monique
Facebookgroep en Instagram

 – LGBTQIAPK+

Als je gelukkig bent, lukt alles veel beter. Voor een wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn. 

Sietske
Activiteitencoördinatie online

Ik ben Sietske (‘81) en woon (deels) met mijn kinderen en hond in het mooie Zeist. Ik ben ondernemer en politiek actief. Pas als ruim volwassene ben ik uit de kast gekomen, ook voor mezelf. Tsja.. waarom.. onwetendheid? Toch makkelijker om hetero te zijn? Ik val gewoon op leuke mensen, los van het hokje, niks mis mee. Reden genoeg om me in te zetten voor Poink, een actieve club met een open karakter.

Suzanne
Bestuur – Sfeerbeheer

Moeder van 2 volwassen jongens, manager P&O, liefhebber van (blote voeten) dansen en enorm geboeid door bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Op latere leeftijd ontdekte ik mijn liefde voor vrouwen. Had ik in die tijd van Poink geweten, dan had ik daar zeker iets aan gehad om gelijkgestemde vrouwen te ontmoeten in een veilige setting. Ik geloof in de kracht van diversiteit en ontmoeting. Inmiddels ben ik zelf uit alle hokjes gestapt en heb ik lief wie ik lief heb. Ik zet me graag op de achtergrond in voor Poink door als bestuurslid mee te denken over allerhande zaken. En natuurlijk ben ik ook af en toe te vinden bij een Poink activiteit.