Poink in Dialoog (thema Vertrouwen) – Zaterdag 9 januari 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Poink in Dialoog (thema Vertrouwen) – Zaterdag 9 januari 2021

Poink online dialoog

Thema Vertrouwen

Zaterdag 9 januari 2021

Van 19.30 tot 22.00 uur

Vanuit je eigen huiskamer via Zoom

De Dialoog op 9 januari 2021 gaat over het thema Vertrouwen. Misschien zijn we ons er niet voortdurend van bewust maar we moeten in heel veel situaties vertrouwen op anderen. We moeten erop vertrouwen dat de ander ons de juiste informatie geeft, het goede eten verkoopt of ons de juiste medische behandeling geeft. Vertrouwen is een onzichtbaar maar alledaags element in ons leven. Maar op een crisismoment worden we ons ineens bewust van het vertrouwen in de ander. Nu in deze tijd van het coronavirus lijken we elkaar niet te kunnen vertrouwen:  wie weet draagt de ander het virus bij zich! Je ziet onmiddellijk wat er gebeurt als we elkaar niet blindelings meer kunnen vertrouwen: afstand houden, mondkapjes dragen, handen wassen als we elkaar aangeraakt hebben. Het zijn allemaal symbolen van wantrouwen. Wantrouwen kan dus ook verstandig zijn: zonder al die maatregelen worden we immers ziek. Hoeveel vertrouwen we hebben in de ander kan ook iets te maken hebben met hoe betrouwbaar we zelf zijn. Ook de mate van zelfvertrouwen zou samen kunnen hangen met hoeveel vertrouwen we hebben in de ander. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, het kan ook snel geschonden zijn. Als iemand, bijvoorbeeld je partner, ineens niet eerlijk of open is geweest kan dat tot een vertrouwensbreuk leiden. Hoe krijg je het vertrouwen in de ander dan weer terug? Of moet je dat niet willen omdat dat naïef is?

Lijkt het je leuk om hierover te praten, doe dan mee met de Dialoog op 9 januari. Met maximaal acht vrouwen gaan we online in gesprek met behulp van Zoom.

De Dialoog begint om half acht en duurt tot tien uur. De Dialoog heeft vier fases:

1) Korte inleiding op het thema
2) Voorstelrondje
3) Ieder brengt een voorbeeld of situatie in rond het thema
4) Wat neem je mee van deze dialoog?

Een Dialoog kan soms best persoonlijk worden. Dat komt omdat een Dialoog voor een groot deel bestaat uit het stellen van vragen aan elkaar. Tegelijkertijd bepaal jij zelf in een Dialoog wat je wel wilt zeggen en wat je niet wilt zeggen. Je grenzen worden altijd gerespecteerd. Wil je meedoen, stuur een bericht naar poinkindialoog@gmail.com. Als ik je aanmelding heb ontvangen, stuur ik je een bevestiging en een dag van te voren de Zoom-link.

Lees hier meer over elkaar online ontmoeten bij Poink en over De Dialoog.

Praktisch:
Poink in Dialoog – thema De Ander
Dialoogleider: Agnes Nibbeling
Datum: zaterdag 9 januari 2021
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: online via ZOOM
Kosten: 1 euro per persoon
Aanmelden: poinkindialoog@gmail.com

Kijk ook eens op onze Facebookpagina